måndag 9 november 2009

Pappidagen+skön helg!

Slapp måndag, känns rätt skönt att bara ta det lugnt på måndagar. Boysen sover grymt bra just nu och jag njuter så mycket de går. De somnar vid 9 sen äter de vid 6 somnar om och sover till 9, love it!!!! De har dock varit lite knökiga på kvällarna, svårt att komma till ro men tandsingarna vill komma. I fredagskväll kom i alla fall Cs första tand!!!!! Jag tror att han kommer att få sin andra före D för den syns nästan. Jobbigt för dem med tänderna, i fredags låg jag med C på armen och han bet och gnuggade allt han orkade på mitt finger tills han somnade.

Känns som om de börjar få humor på nåt sätt, det blir lite mer lek och vi kan skoja! Härligt! I lördags kväll hade vi precis lagt båda och de var vakna båda två och plötsligt hörs tjut och sen skratt där innefrån, så skönt när de roar sig själva. De pratar mer och mer med varandra för varje dag som går och det blir som en avlastning ju mer de kan vara med varandra.

Åh just ni sitter de i sina gå-stolar och D har smygit in i vårt gäst rum och nu undrar C var han har tagit vägen, ha ha han har inte upptäckt det rummet ännu.

Nya bajsrutiner har jag märkt. D bajsar nu i sängen direkt när han vaknar och C bajsar när han får sitta i gåstolen direkt på morgonen. Babysittrarna är inte populära nu, används knappt alls!
De börjar trivas mer och mer att vara på golvet igen, de e skönt känns som om de tränar sina färdigheter bäst där.

Farbror har varit här, de älskar sin farbror! Dom bara myser, leker och skrattar och kanske får de se lite småstads liv om de har tur!

Igår var det den stora dagen, Fars dag! Första farsdag för S! Boysen firade pappi i sängen med en ros, varsitt kort och ett paket, bästa pappan! Vi gjorde också allt som pappan ville, i stort sett i alla fall he he! På eftermiddagen hade vi pappi-fika för lite olika pappor och det var mysigt! Det känns lite speciellt första gången, det tyckte jag också!
Min första morsdag var grym! Vi låg inne på Falun fortfarande och alla papporna där ordnade en härlig buffe åt alla mammor, med allt gott vi längtat efter att få äta under graviditeten! Det smakade mumma kan ja lova, det var också en känslosam morsdag där tillsammans med alla mammor och pappor och barnen så klart!!!

Måste bara dela med mig om ett sånt där bra "rutinerad-mamma tips" vilket är att använda disktrasa att torka bebborna! Givetvis en ny och givetvis ska den bara användas till bebborna =) När boysen äter gröt blir de ju onekligen kladdiga och jag provade hushållspapper vilket jag tycker är för hårt, spytrasor funkar men det blir mycket tvätt, kökshandukar blir också mycket tvätt. Disktrasor är mjuka mot hyn och går lätt att skölja av så de blir rena, japp där har ni det! ;)

1 kommentar:

Vanliga mamman sa...

Åh vad kul att du testade disktrasorna! Är ju ordentligt miljövänligt också, hatar att använda hushållspapper, rakt ner i sopkorgen! Härligt med alla tänder, nu kommer det rassla till vill jag lova och mormor kommer att få fler kunder :) Stora kramar till er alla!